Tjäna extra – förslag på smarta extrajobb för studenter

Vem som pluggar skulle väl tacka nej till lite extra pengar? Få förmodligen, men samtidigt är det ju faktiskt så att det egentligen finns en enda utväg för den som vill tjäna extra, och det är att jobba lite vid sidan om studierna. Ett ”vanligt” jobb kan dock vara ganska svårt att kombinera med studier, då man förstås måste vara i skolan också, så vad har man egentligen för alternativ gällande detta som student? I denna artikel kommer vi att ge dig några förslag på extrajobb som kan passa dig som studerar, för att förhoppningsvis göra det lättare för dig att hitta det där extraknäcket som passar dig, som kan ge dig lite mer pengar att röra dig med.

Tjäna extra

Några populära extrajobb bland studenter är bland annat:

 

Att jobba extra i en matbutik, kiosk eller liknande

Det finns nämligen ofta behov av extrapersonal på sådana ställen, framför allt under kvällar och helger, så att kontakta de butiker som ändå ligger nära dig, för att höra om de behöver någon som hjälper till då och då, helt enkelt.

 

Att dela ut tidningar på morgonen

Detta är något som endast passar den morgonpigga, förstås. Men är man ändå uppe på morgonen, kan man ju lika gärna ägna sig åt att tjäna pengar då. Behov av tidningsutdelare finns på de flesta orter, då det är vanligt att många inte vill jobba under de lite ovanliga tider då tidningar delas ut.

 

Att jobba med telemarketing, kundtjänstarbete eller liknande

Denna typ av arbetsuppgifter kräver nämligen ofta ingen tidigare erfarenhet eller någon viss utbildning, och dessutom är det vanligt att man kan jobba i skift på företag som tillhandahåller denna typ av tjänster. Du kan antingen kontakta företag på din ort som erbjuder denna typ av jobb direkt, eller så kan du kontakta ett bemanningsföretag, då dessa företag ofta letar upp personal till denna typ av företag. (Att kontakta ett bemanningsföretag kan oavsett om du vill jobba med telemarketing eller kundtjänstarbete vara en bra ide, eftersom de även kan ha andra jobb att erbjuda dig)

Jobba med telemarketing

Att jobba på restaurang eller bar

Även en hel del arbetsuppgifter i restaurangbranschen passar nämligen bra för den som vill jobba på kvällar, helger och liknande, och det är inte säkert att man behöver någon tidigare erfarenhet heller. Kontakta därför gärna några restauranger eller barer på din ort som är kända för att anställa deltidspersonal.

 

Att jobba extra där man pluggar

På många lärosäten behövs det nämligen personal som inte behöver vara färdigutexaminerade, t.ex. tentavakter, biblioteksassistenter och liknande. Fråga därför på skolan där du pluggar, om det kan finnas några extraknäck där.

 

Att jobba som bud

Det finns massvis med företag som behöver bud av olika slag (vanligast är det att man jobbar som cykelbud), t.ex. blombutiker, vissa restauranger som levererar mat direkt hem till folk, och så vidare. Eftersom ett bud måste jobba oavsett hur vädret är, är detta inte ett jättepopulärt jobb, vilket gör att man kan ha goda möjligheter att få ett sådant jobb, om man bara är beredd att jobba även i ur och skur.

 

Tycker du inte att något av detta passar, kan du även försöka dig på en del andra, lite mer ovanliga extrajobb, som t.ex:

 

Att starta en nätbutik

Detta är nämligen inte nödvändigtvis så svårt som man kanske skulle kunna tro, eftersom det finns en del program och tjänster som kan hjälpa den som vill göra detta, i den mån att man egentligen inte behöver några särskilda förkunskaper för att göra detta.

Dock kräver detta förstås att du kommer på någon produkt, eller flera olika produkter, som det finns en marknad för, och som du lätt kan få tag på, för ett lägre pris än vad du tror att andra kommer att vilja betala för samma vara. Dessutom kräver det förstås åtminstone ett litet startkapital, då man inte kan komma igång med detta utan att satsa lite pengar på detta projekt. Lyckas man med sin nätbutikssatsning, kan detta dock vara mycket lönsamt, och det behöver inte ens ta upp så mycket av din tid, om inte nätbutiken blir mycket populär förstås. Speciellt julen är en tid som kan vara stressig för butiksägare, då alla passar på att handla julklappar på nätet i december.

 

Att ge privatlektioner till skolungdomar

Detta finns det en efterfrågan på, på många orter, men för att kunna göra detta, bör du förstås ha goda kunskaper i något ämne som många skolungdomar har problem med, t.ex. matte, engelska eller kemi.

 

Att extraknäcka på nätet

Har man kunskaper som att man är duktig att skriva, att man kan lite grann om webbdesign eller att man är bra på att leta upp hemsidor där man kan annonsera, kan man nämligen vara till nytta för hemsideägare, som behöver allt detta. Det finns både svenska och utländska forum där man kan hitta hemsideägare som är intresserade av detta, så bege dig helt enkelt ut på nätet för att leta upp dessa! Fler tips hittar du hos Tjänapengar.net